Lyt til livet – hele livet

Hvad er høretab?

Høretab er betegnelsen for, at man hører dårligt på enten det ene eller begge ører. Man kan have midlertidigt eller vedvarende høretab eller hørenedsættelse, det afhænger af årsagen. Forbigående høretab kan for eksempel skyldes, at man er forkølet, da hævelse af slimhinderne lukker det eustakiske rør til, så der dannes undertryk og eventuelt væske i mellemøret. Vedvarende høretab kan blandt andet skyldes gentagne betændelsestilstande. Med alderen hører man ofte dårligere, og cirka 40 procent af befolkningen over 65 år har betydeligt nedsat hørelse.

Beltone høreapparater

De fleste årsager til høretab kan man ikke selv forebygge. Det gælder dog ikke støjskader, som kan forebygges ved brug af høreværn. Der findes både passive (ørepropper) og aktive (elektroniske) høreværn. Et høretab, som skyldes skader i øresneglen, er normalt uopretteligt. Det skyldes, at nervevævet ikke kan gendannes, når først skaden er sket. Der forskes i behandling af skader i øresneglen med genterapi og stamceller, men en behandling med disse metoder ligger flere år ud i fremtiden.

De fleste tager deres hørelse for givet. Lyden af trommende regn mod biltaget, en sjov historie og børnebørnens latter er alt sammen med til at fuldende livet ? lige indtil lydene forsvinder, og det er sket for mere end 800.000 danskere. Men for rigtig mange er der hjælp af hente i form af høreapparater. Hos DanskHørecenter finder du erfarne og fagligt kompetente audiologister som taler med dig omkring din hørelse og hvilke udfordringer, du oplever i forskellige situationer i din hverdag.
Efter denne samtale foretager audiologisten undersøgelsen i et helt specielt indrettet lydrum. Dette er ganske smertefrit, så du skal ikke være nervøs, og du er altid i professionelle og gode hænder her.

Gratis høreprøve

Dansk Hørecenter tilbyder en grundig høreprøve, og en dybdegående dialog med udgangspunkt i dit liv og dine behov, og finde den helt rigtige løsning til netop dig, hvis det viser sig, at du har nedsat hørelse.

Hos Dansk HøreCenter får du præcis det, der passer til dig. Vi hjælper dig med at finde vej gennem de mange muligheder, eksemplevis et micro høreapparat eller Beltone høreapparater, eller et af de andre apparater, så du kan få et helt personligt høreapparat, der passer til netop dit høretab, øre, aktivitetsniveau og smag.